Over ons

Kitesurfen

Kitesurfen

De laatste jaren is het kitesurfen snel ontwikkeld. In 1996 zag men de eerste kites in de winkel en in 2000 was het al een echte sport opzich. Het was een echte pioniers sport met vallen en opstaan leerde je deze geweldige sport aan. Tegenwoordig kan je overal kitesurf les krijgen. Dit was toen niet het geval en was niet zonder gevaar. Gelukkig stonden we snel op de plank zonder al te veel kleerscheuren! Kitesurfen is een echte lifestyle! Je leeft voor de wind en geniet van de natuur.  Combineer de elementen van de natuur met Kitesurfen!

Voel je vrij en verantwoordelijk!

“Stichting Prokite bestaat officieel sinds 2017, maar eigenlijk zijn we al eerder begonnen, in 2015. We wilden toen jonge kiters begeleiden en dat was de kite academy. Wat voor ons belangrijk is ‘vrijheid én verantwoordelijkheid’. We geven onze kiters veel vrijheid, maar rekenen ze wel af op het resultaat.”
“Vaak zie je in de sport dat de organisatie voor de sporters denkt, maar de sporters wel verantwoordelijk houdt voor het resultaat. Of andersom: dat een coach een sporter die de hand in eigen boezem zou moeten steken, de hand boven het hoofd houdt. Wij doen het anders. Je wordt alleen geboren, je gaat alleen dood en daartussen moet je er ook zelf iets van maken. Natuurlijk moet je alle hulp gebruiken die je kunt krijgen, en die bieden wij dan ook, maar onze teamleden leren dat ze altijd zelf verantwoordelijk zijn voor hun eigen prestaties. Doe maar normaal en respecteer elkaar!